KunstHONK

Noordwal 18, 2513EB Den Haag

KunstHONK

Over MIAW


Non-profit Stichting Make It ART Worthy (MIAW) is opgericht op
21 november 2014.
Het bestuur bestaat uit vijf leden, te weten:
Voorzitter – Nicole de Mooy
Vice-voorzitter – Cock Hansen
Secretaris – Sanny van Helden
Penningmeester – Gerard van der Zandt
Algemeen bestuurslid – Ineke van Stralen

Oprichting en doelstelling
De stichting is opgericht door de directeur en tevens initiator van MIAW, Cis Deyl. De stichting heeft tot doel het laagdrempelig verbinden van Kunst en Maatschappij in brede context. Dat doet zij door ruimte te bieden aan kunstenaars, door middel van het creeeren van open en zichtbare werkplekken, het houden van een maandelijkse expositie van werk van bewust niet geballoteerde kunstenaars en mogelijkheden te scheppen voor het geven van workshops en cursussen van zeer uiteenlopende aard. Samenwerking met instanties en organisaties op divers gebied, een duurzaam (her)gebruik van middelen en mogelijkheden en het ultiem bevorderen van creativiteit. Daar staat MIAW voor.

Naast de (vanaf 1 juni 2015) vaste locatie aan de Noordwal 18, Den Haag, vinden er ook activiteiten plaats dmw Repair Kid (een mobiele workshop voor in eerste instantie kinderen, maar ook zeer geschikt voor volwassenen). Bovendien houdt MIAW zich bezig met het promoten van allerlei soorten kunst en duurzame initiatieven via FaceBook en Twitter, zal in de nabije toekomst een (digitaal) magazine worden opgezet en een wekelijks krantje (op restpapier) worden gemaakt.

Netwerk
Het netwerk is opgebouwd sinds 2011 en beslaat via Facebook, Twitter en LinkedIn enkele duizenden mensen in, uit en rond de kunstwereld en in de wereld rond duurzaamheid.

Kunstenaars
Een van de peilers bij de opzet van een vestiging van MIAW is dat zij kunstenaars aan zich verbindt door middel van een deelnemerschap. Door open werkplekken voor meerdere kunstenaars te creeren is het mogelijk de maandelijkse lasten te delen. Iedereen krijgt een gelijkwaardige plek en verbindt zich hiermee aan de stichting. Natuurlijk is deze deelname locatie-gebonden. Door het open karakter vindt er tussen kunstenaars een veelheid van uitwisseling van ideeen plaats.

Galerie
Tweede peiler van de stichting is dat zij maandelijks de mogelijkheid geeft aan zoveel mogelijk mensen kunstwerken te exposeren. Een galerie op locatie waar kunst wordt getoond van allerlei mensen, zonder ballotage. Men kan maximaal 3 werken per persoon inbrengen voor de exposities, een maand gratis hangen en alleen bij verkoop geldt een afdracht van 20%.
De expositie wordt maandelijks vernieuwd om zoveel mogelijk diversiteit in de kunst te kunnen tonen en om doorlopend bezoek en verkeer op de plek te genereren. De kunst is te koop voor iedere portemonnee, van laaggeprijsd tot duur en evt op afbetaling.

Activiteiten
Bij de inrichting van een ruimte wordt van begin af aan plaats gereserveerd voor het houden van workshops en cursussen van allerlei aard. Dit wordt zoveel mogelijk vanuit eerst de deelnemende kunstenaars zelf geinitieerd, maar ook voor en door buurtbewoners gestimuleerd. Allerlei vormen van activiteiten zijn mogelijk, doordat er ruimte voor is of wordt gegund, tegen lage kosten.

Vrijwilligers
Er worden allerlei vrijwilligers aangetrokken, op allerlei gebied. Voorwaarde voor deze mensen is dat zij goed worden begeleid en de liefde voor de kunst en creativiteit weten uit te dragen. Zo worden taken, naast de kunstenaarsactiviteiten en workshops, geschapen en verdeeld. Bovendien krijgen veel mensen zo de kans in creativiteit werkervaring op te doen in een bijzondere sfeer.

Open
De sfeer bij MIAW is open. Iedereen kan en mag er binnenlopen en zich laten inspireren door wat er gaande is. Een kopje thee of koffie is mogelijk. De sfeer is gemoedelijk.
  • Afbeelding van KunstHONK
  • Afbeelding van KunstHONK
  • Afbeelding van KunstHONK
  • Afbeelding van KunstHONK
  • Afbeelding van KunstHONK

Beschikbare ruimtes in KunstHONK

podium

PodiumCapaciteit: x 5 Bekijken Sluiten
Afbeelding van podium

Zitplaatsen

0 zitplaatsen

Faciliteiten in deze ruimte:

geluidsinstallatie zelf meenemen

Beschikbaarheid:

op aanvraag

Afmetingen:

2 x 5 meter (hoogte: 4 meter)

gemeenschappelijke ruimte

VergaderzaalCapaciteit: x 20 Bekijken Sluiten
Afbeelding van gemeenschappelijke ruimte

Zitplaatsen

20 zitplaatsen

Faciliteiten in deze ruimte:

vergadertafel, banken en stoelen, flipover, koffie en thee

Beschikbaarheid:

op aanvraag

Afmetingen:

20 x 6 meter (hoogte: 4 meter)