Musicon

Soestdijksekade 345, 2574AL Den Haag

Musicon

Musicon is een muziekcentrum gelegen aan de Soestdijksekade in Den Haag. Al bijna twintig jaar is Musicon een ontmoetingsplaats voor muzikanten, muziekliefhebbers en wijkbewoners. In Musicon vinden verschillende activiteiten plaats.

Oefenruimtes
Musicon heeft tien oefenruimtes die in blokken van drie uur worden verhuurd. Bandjes kunnen zich bij ons inschrijven en voor een klein bedrag in één van de ruimtes repeteren. Musicon heeft zo de afgelopen jaren vele succesvolle artiesten in huis gehad, zoals Anouk, Kane, The Golden Earring, The Clarcks en ook Di-rect komt nog regelmatig bij ons repeteren.

De bar met podium
In de zaal met podium en bar vinden regelmatig muzikale activiteiten plaats, zoals cursussen, jam-sessies, dansavonden, workshops en natuurlijk optredens van uiteenlopende bands. De muziekgenres variëren van rap tot metal en van akoestisch tot digitaal.

Festivals
Musicon is meer dan alleen een muziekoefencentrum. Er worden voor verschillende opdrachtgevers evenementen en festivals buiten het gebouw van Musicon georganiseerd, waarbij jongeren veelal een hoofdrol spelen.

Music Station
In het gebouw van Music Station bevindt zich ook de muziekschool van Cesar Zuiderwijk, de legendarische drummer van The Golden Earring. Professionele muzikanten geven hier o.a. drumles, gitaarles en zangles.
  • Afbeelding van Musicon

Beschikbare ruimtes in Musicon

De Zaal

PodiumCapaciteit: x 220 Bekijken Sluiten
Afbeelding van De Zaal

Zitplaatsen

100 zitplaatsen

Faciliteiten in deze ruimte:

Podium
Bar
Licht- en Geluidsinstallatie
Beamer
Tafels en stoelen

Beschikbaarheid:

Beschikbaarheid in overleg met de bedrijfsleider.

Afmetingen:

8 x 15 meter (hoogte: 3 meter)