Sport Yoga & mindfeeling met de paarden

Marie Heinenweg 6, 2533SX Den Haag

Yoga & mindfeeling met de paarden

Een ochtend Yoga & mindfeeling met de paarden combineert een aantal zaken: Eerst doen we yoga oefeningen buiten in de overdekte buitenbak met paarden in de nabijheid. Dit gedeelte wordt begeleid door een Do-in yoga instructeur. Hierna gaan we contact maken met de paarden door ze aan te raken. Dit gedeelte heet het mindfeeling.

Zo ben je een ochtend voor jezelf én voor de natuur bezig.

Uitleg Do-In yoga
Een oosterse bewegingsvorm die erop is gericht om je eigen energie beter te gaan voelen en te laten stromen. Met (speciaal voor deze workshop uitgezochte) staande oefeningen in de rijbak combineren we het strekken van de meridianen in het lichaam, zelfmassage en ademhalingstechniek. Dit zorgt voor een verbeterde energiecirculatie, balans in de energiestroom en ontspanning voor lichaam en geest. Pascale Verbeeck, de Do-in yoga instructeur, vind het heel leuk om op bijzondere plekken yoga les te geven.

En de wat is dan de rol van de paarden?
De paarden staan los in de rijbak en doen ieder op hun eigen manier mee. Zij zijn meesters in het aanvoelen van energie. Zodra er een verandering in houding, beweging of energie optreedt, wordt hier op gereageerd en dat kan iedere keer op een andere manier zijn. Iedere yogasessie is daarom uniek en kan heel bijzondere momenten opleveren.

Uitleg Mindfeeling
Met mindfeeling gaan we heel bewust met de paarden aan het werk. Mindfeeling combineert mindfulness met contact maken en vertrouwen. Er is geen sprake van dwang of dominantie, maar van communicatie en samenwerking. Door heel bewust het paard over zijn hele lichaam zacht aan te raken en daarbij goed te luisteren naar wat het paard daarover te zeggen heeft met zijn gedrag en lichaamshouding, ontstaat er een contact dat gebaseerd is op vertrouwen en respect. Daarbij beïnvloeden we met de zachte aanrakingen het zenuwstelsel wat in de huid zit en werken we aan het verminderen van spanningen, het opheffen van blokkades en het vergroten van het zelfbewustzijn.
Door dit heel mindful te doen zorgen we voor ontspanning voor zowel het paard als voor onszelf. Ingrid Winia, de begeleider van dit gedeelte van de ochtend, combineert verschillende technieken en biedt zo een verrassende interactie tussen paard en mens.


Trefwoorden

dieren, energie, bewegen