Ontmoeten Kerstdiner in het buurthuis v/d toekomst De Savorninlohman

Monsieur Nolenslaan 9 D, 2555XX Den Haag

Kerstdiner in het buurthuis v/d toekomst De Savorninlohman

Kerstdiner in het Buurthuis van de toekomst
“De Savorninlohman”Culinaire rondreis.
Het Buurthuis van de toekomst ‘De Savorninlohman’ organiseert maandelijks een Oud Hollandse culinaire rondreis door Nederland.
In juni was er een ‘Haringparty’, in augustus de ‘Zeeuwse kust’ met o.a. mosselen en zeekraal, in oktober ‘Rondje Texel’ met lamsvlees en zilte aardappelen en in november een ‘Traditioneel Hollands Stamppotten Buffet’.

Op 23 december a.s. organiseren wij vanaf 17.00 uur het ‘Limburgs Kerstdiner’ met kalkoen cocktail, een met wild gevulde rollade, diverse groenten en aardappelsoesje en het nagerecht is abrikozen
rice condee.

Ook volgend jaar zijn er weer zijn er weer maandelijks Hollandse culinaire thema dagen, met o.a. in januari het Brabants buffet, in februari komt de chef-kok van hotel Lunia uit Oldeberkoop mooie Friese gerechten bij ons maken. De chef van een hotel in Twente zal bij ons zijn streekgerechten komen koken.

Wat is een Buurthuis van de toekomst?
In het Buurthuis van de Toekomst werken sportclubs, scholen, culturele instellingen en andere organisaties in de wijk met elkaar samen. Een buurthuis waar verschillende evenementen in worden georganiseerd door vrijwilligers voor mensen uit de buurt. Het Buurthuis van de toekomst ‘De Savorninlohman’ is gespecialiseerd in culinaire- en vitaliteitsevenementen voor wijkbewoners die daar gebruik van willen maken. Vrijwilligers en medewerkers met een kleine achterstand op de arbeidsmarkt worden klaargestoomd voor een carrière als catering/horeca medewerker. Dit onder begeleiding van erkende leermeesters van De Maaltijd Express (zie www.demaaltijdexpress.nl). De buurtbewoners worden door deze medewerkers meegenomen naar een culinaire rondreis door Nederland. Ook kan er bij dit buurthuis dagelijks vers bereide maaltijden naar huis worden meegenomen. Voor de buurtbewoners die slecht ter been zijn worden deze maaltijden thuis bezorgt,


Het Buurthuis van de toekomst ‘De Savorninlohman’ is een samenwerkingsverband tussen H.S.V. DUNO en ‘De Maaltijd Express’ gevestigd te Mgr. Nolenslaan 9 te Den Haag.

Trefwoorden

ouderen, sameneten, gezelligheid