Ontmoeten Tegenlicht Meet Up What Makes You Click. Woensdag 28 september 19:00 uur

Hoefkade 11, 2516BN Den Haag

Tegenlicht Meet Up What Makes You Click. Woensdag 28 september 19:00 uur

Van offline naar online: hoe wordt onze user experience gebruikt en misbruikt?

Het faillissement van warenhuizen en schoenenreuzen illustreert het: ons koopgedrag verschuift in hoog tempo van offline naar online. Maar welke vernuftige slimmigheden en andere digitale wetmatigheden maken dat wij onze digitale winkelwagen zo vol mogelijk gooien? Of zo lang mogelijk op een website verblijven? Of op een bepaalde kandidaat stemmen?

Programma Tegenlicht Meetup What Makes You Click
Tijdens deze Meet Up kijken we naar de betekenis die het (on)verantwoorde gebruik van persuasieve technologie op het gedrag van mensen en onze samenleving heeft. Wat doet het met de menselijke autonomie, als ons koopgedrag, onze aandacht en zelfs onze politieke voorkeur door klik-gedrag en marketing technieken bepaalt worden; voor welke doeleinden kunnen dergelijke big data analyses en persuasieve marketing technieken nog meer gebruikt (en/of misbruikt) worden; en wat staat ons nog te wachten op het gebied van online persuasive marketing?

Uiteindelijk gaan onderzoeker Jelte Timmer (Rathenau Instituut), hoogleraar Informatierecht Natali Helberger (UvA), filosoof Marijn Sax (PhD kandidaat IViR) en psycholoog Bart Schutz (chief inspirational officer, Online Dialogue) met elkaar in gesprek over de stappen die genomen moeten worden op het gebied van online persuasionen big data testing: hoe en waarvoor kunnen we dergelijk grootschaals data-onderzoek beter wel, en juist niet gebruiken? Hoe -en door wie- moet de macht van bedrijven en/of overheid beter gereguleerd worden? Is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een ethische code op te stellen -en zo ja, hoe zou die er dan uit moeten zien?- en hoe kunnen burgers hier beter tegen beschermd worden of leren hier bewustere keuzes in te maken?

18:00 uur Eten. 'Ba(zaa)r of Ideas heeft een fantastisch menu ;-)
18:30 uur Inloop voor Tegenlicht-uitzending
18:45 uur Tegenlicht-uitzending (nog een keer) kijken
19:30 uur Kleine pauze
19:45 uur Inloop voor Tegenlicht Meetup
20:00 uur Start interactieve Tegenlicht Meetup
22:00 uur Einde programma en gezellig borrelen en nababbelen tijdens de Derde Helft
@ de Ba(zaa)r of Ideas


  • Afbeelding van Tegenlicht Meet Up What Makes You Click. Woensdag 28 september 19:00 uur

Trefwoorden

debat, lezing, transitie