Ontmoeten Nacht van de Fooi Den Haag

Nacht van de Fooi Den Haag

Stappen voor het goede doel.
De gemiddelde zaterdagavond staat in het teken van vrienden, gezelligheid en wellicht een bezoek aan de stamkroeg. Zaterdag 1 juni zal dat iets anders gaan. De kroeg wordt nog steeds bezocht, maar de fooien gaan voor één avond niet naar de barman, maar in de pot voor kleinschalige, duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Den Haag zal tijdens deze avond in teken staan van de Nacht van de Fooi; een evenement van optredens, gezelligheid, cultuur en bewustwording. Hoofdsponsor Impulsis verdubbelt de uiteindelijke fooi waardoor 200% van de opbrengst naar de projecten gaat.

Middels een jaarlijks evenement zet Stichting Nacht van de Fooi zich voor de negende keer in om structurele ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht te brengen bij het uitgaanspubliek in verschillende studentensteden. De voorbereidingen van het bestuur, bestaande uit zes studenten, zijn al in volle gang om de eerste editie van Nacht van de Fooi in Den Haag tot een succes te maken. Zo wordt er gewerkt aan een "Haags Tap-team" een lezing in het Humanity House omtrent ontwikkelingssamenwerking. Verder wordt er later op de avond een wat luchtigere versie verzorgd door Puur Gelul.

Verschillende horecagelegenheden waaronder Café van Delden zullen hun fooi afstaan aan Nacht van de Fooi. Naast het ophalen van fooi is de voornaamste doel van de Nacht van de Fooi het uitgaanspubliek op een laagdrempelige maar vooral positieve manier het onder de aandacht brengen van ontwikkelingsamenwerking en de problematiek die daarbij komt kijken. Dat wordt gedaan door een avond vol Haagse gezelligheid, cultuur en muziek aan te bieden in verschillende horecagelegenheden. Dit jaar is er gekozen voor projecten waar de belangen van vrouwen en kinderen centraal staan; stichting Mama Alice in Peru, Afri-Can Trust in Kenia, Stichting BOKO Africa in Senegal, Sypo Uganda in Oeganda en indien de opbrengst het toelaat stichting Baalak in Nepal.

Draag zelf je steentje bij aan een betere wereld en zorg dat je erbij bent op zaterdag 1 juni tijdens de Nacht van de Fooi 2013 in Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandefooi.nl,volg ons op Facebook en Twitter of stuur een e-mail naar denhaag@nachtvandefooi.nl.
Keep the Change, Change the world!